Udgivet søn d. 1. sep 2013, kl. 15:43

Af kirkens inventar samler opmærksomheden sig om det særprægede, gribende alterbillede, malet og skænket af maleren, prof. Erik Henningsen. Historien bag billedet lyder således:

År 1900 forsvandt professorens lille 4-årige dreng fra sit hjem "Lille Tuborg" i Hellerup. En stor eftersøgning blev sat i gang, men først sent på aftenen eller næste morgen fandt man drengen sovende ved de to søer på den vildsomme Nørrebros fælled. Som tak for at have fået drengen uskadt tilbage, besluttede prof. Henningsen at male alterbilledet. Han forærede det til Kingos Kirkes indvielse i 1910.

I 1980 kunne en endnu levende søn genkende sig selv som den 4-årige på billedet. Det dristige billede af den opstandne Kristus midt i storbyen er et gribende udtryk for bykirkens budskab til de mennesker, den er sat midt iblandt.

Kategorier Ukategoriseret