Fredag d. 6. marts 2020, kl. 21:00

Chopins nocturner udgør en af klaverets juvelsamlinger, kendt og elsket af enhver for deres poetiske og sværmeriske stemninger. Chopin fornyede denne romantiske genre og hævede den fra salonfähig baggrundsmusik til stor kunst. Livet igennem komponerede han disse korte aftenstykker, som med sikkerhed er improviseret frem i det parisiske selskabsliv i midten af 1800-tallet, og således indtager de i alt tyve nocturner en helt central plads i Chopins værk og dermed i hele klaverlitteraturen. Det er sjældent, at man har mulighed for at høre hele samlingen, men pianisten Jesper René spiller således foråret ind i Kingos Kirke over to aftener med hver ti nocturner. Kom og lad dig indfange af pianisternes poesibog par exellence med en af landets førende ved Bösendorfer flyglet i det intime kirkerum kun oplyst af stearinlysets skær. Gratis adgang. Dørene åbnes en halv time før.

Jesper René